Mijn Petear

WE BLOGGEN

MET STEEDS WEER NIEUWE VERGADERTIPS & -TRUCS

 

Lees-Petear-blog-voor-alle-laatste-vergadertips-en-trucs

7 bewezen voordelen van papierloos werken

[fa icon="calendar"] 8-mei-2017 16:18:00 / door Joukje Wijngaarden

 

Papierloos werken is een term die steeds populairder wordt. Maar waarom werken we dan nog niet allemaal papierloos? Het heeft toch alleen maar voordelen? Of is er nog gerede twijfel over de haalbaarheid of de wenselijkheid ervan?

De twijfel over de haalbaarheid oPapierloos vergaderen Sharepoint Petear.jpgf wenselijkheid van papierloos werken is vaak onterecht. En dat terwijl alle middelen om papierloos te werken beschikbaar zijn, want met de bestaande software kan vrijwel elk bedrijfsproces digitaal worden afgehandeld, inclusief het samenwerken en communiceren met collega’s. Ook op het gebied van veiligheid van gegevens is angst onnodig, zelfs als de data in de cloud opgeslagen is. Moderne SaaS-oplossingen zijn heel veilig.

Ben jij iemand die nog niet papierloos werkt omdat je gewoonweg nog niet overtuigd bent? Dan hebben we zeker ook voor jou de voordelen ervan nog even op een rijtje gezet.

- Het is efficiënt

Door papierloos te werken neemt de productiviteit toe, omdat je plaats- en tijdonafhankelijk kunt werken. Zit je niet op je werkplek, maar ben je onderweg of juist thuis, dan nog is het mogelijk te werken omdat de documenten digitaal en op afstand beschikbaar zijn.

 

- Voorkomen van fouten

Petear_foutloos_werken.jpgGeautomatiseerde processen zorgen ervoor dat organisaties informatie/documenten kunnen verwerken, zonder tussenkomst van medewerkers. Fouten door menselijk handelen worden hierdoor voorkomen. Gegevensinvoer kan gestandaardiseerd, mobiel en realtime vanaf elke gewenste werkplek plaatsvinden. Hierdoor vindt de invoer eenduidig plaats en wordt voorkomen dat relevante gegevens vergeten worden. 

 

- Versnellen van de verwerkingstijd

De snelheid van het verwerken van documenten wordt aanzienlijk verhoogd. Klantorders kunnen bijvoorbeeld direct worden verwerkt, waardoor ze sneller omgezet kunnen worden naar inkomsten voor het bedrijf. Bovendien houden medewerkers op deze manier meer tijd over om zich te richten op bedrijfskritische taken, wat de business eveneens ten goede komt.

 

- Altijd toegang tot documenten en kunnen doorwerken

Medewerkers hebben (via de cloud) altijd een eenvoudig toegang tot de informatie die ze nodig hebben, vanaf elk apparaat en vanaf iedere locatie. Ook als er (na inloggen) geen internetverbinding is kan er (bij native apps) mobiel offline doorgewerkt worden.

 

- Verhoogt de veiligheid

De juiste informatie wordt direct naar de desbetreffende, bevoegde medewerker gestuurd in een afgeschermde omgeving. Documenten worden veilig opgeslagen en de kans op het verliezen van documenten is vrijwel nihil.

 Petear_veilig_opgeslagen_documenten.jpg

- Waarborgen van kwaliteit en transparantie

Door processen van het begin tot het eind te automatiseren kan de kwaliteit en snelheid van de verwerking van informatie beter gewaarborgd worden en is er minder risico op blijvende reputatieschade door foutief menselijk handelen. Door een toegenomen transparantie door de hele onderneming en ook richting klant kan er beter en sneller worden gemonitord en bijgestuurd.

 

- Het is goed voor de natuur

Petear_natuurvriendelijk_werken.jpgPapierloos werken is duurzaam, want het spaart een hoop bomen. Uit één boomstam van ongeveer tien meter en dertig centimeter dik kunnen ongeveer achtduizend velletjes A4-papier worden gemaakt, ofwel 16 pakken van 500 vel. Als je weet hoeveel papier er onnodig geprint wordt, dan kun je uitrekenen hoeveel bomen er onnodig gekapt zijn.

 

Begin vandaag nog met papierloos werken en neem bijvoorbeeld de eerste stap met Petear door papierloos te vergaderen. Niemand die meer de notulen hoeft te printen, maar deze bekijk je gewoon online samen met de vergaderstukken. We laten je met een telefonische rondleiding graag zien hoe het werkt. Klik hieronder om een demo aan te vragen. 

 Vraag een demo aan

 

 

Onderwerpen: papierloos vergaderen, Tips, Effectief vergaderen, papierloos werken

Joukje Wijngaarden

Geschreven door Joukje Wijngaarden

Binnen Petear ben ik vooral op de achtergrond aanwezig. Naast dat ik vooral ondersteunende administratieve taken vervul bij Petear en WIND Internet, help ik mee in de communicatie. Een leuke aanvulling op mijn ondersteunende taak vind ik zelf. Je zult mij dus niet snel spreken, maar misschien wel eens iets van mijn hand lezen, bijvoorbeeld een blog, mail of tweet.

Abonneer je op e-mail updates!

Recente Blogs