Waarom alleen de directie een digitale vergadertool?

Digitaal vergaderen: iedereen is er inmiddels wel van overtuigd dat het handig en efficiënt is. Veel mensen doen van alles digitaal en zijn altijd bereikbaar. Wie heeft er nu niet een smartphone, tablet of laptop? Toch horen we regelmatig dat alleen de directie met een vergadertool vergaderd. Wat? Waarom dan? Dan blijkt al gauw dat de kosten de reden zijn om het niet breed in de organisatie te gebruiken. Laat ik daarom een aantal misverstanden uit de weg ruimen.

Investeren met 100% rendement

Digitaal vergaderen kost geld, maar dat geld voor elke investering en niet alle investeringen zijn altijd rendabel, terwijl deze investering dat wel is. Wie kent niet die investeringen waarvan je achteraf denkt: “Moest dat nu zoveel kosten?”. Leuke snufjes, dure trainingen of uitstapjes. Vaak kun je niet meten hoeveel deze investeringen opbrengen.
Investeren in digitaal vergaderen met Petear is een relatief kleine investering, zeker als de organisatie groot is. Zo kun je al vanaf € 0,54 per persoon per maand vergaderen bij 500 gebruikers. Zelfs de koffie is duurder!


Goedkoper en sneller

De investering is dus heel laag, maar wat levert het dan op. Laten we beginnen bij het begin. Waar zitten de kosten in bij vergaderen: tijd! Hoeveel tijd is iemand kwijt om een agenda op te stellen, alle documenten bij elkaar te zoeken en soms zelfs uit te printen (!) en iedereen uit te nodigen. Alleen al in de voorbereiding kan er veel winst geboekt worden, doordat een agenda eenvoudig te maken is met behulp van een sjabloon. Alle stukken kunnen eenvoudig toegevoegd worden. Het zal niet gebeuren dat er iemand in een vergadering de verkeerde stukken heeft, gewoonweg omdat dit in Petear altijd actueel is. Ook het uitnodigen is geregeld met een druk op de knop. Als dit werk jouw dagelijks werk is, dan kun je simpel berekenen hoeveel tijd en ook ergernis je daarmee kunt besparen.

 

Eerst zien, dan geloven

Het is bewezen dat ook het vergaderen zelf een stuk sneller gaat. Het kan 40% korter, zo blijkt uit klantverhalen. Dat kán een reden zijn om het vooral bij de directie te gebruiken, want de besparing is daar natuurlijk groot . Maar als je zelf ook tijd bespaart om je andere werk beter te kunnen doen, dan is dat toch een hele goede reden om gelijk over te stappen. Over deze besparing hebben eerder een blog geschreven. Hierin staat o.a een verwijzing naar de ROI Calculator, dit is een tool om te berekenen hoeveel het voor jouw bedrijf oplevert om over te stappen naar het vergaderen zonder papier. Het feit dat er en calculator bestaat zegt natuurlijk genoeg. De hele organisatie kan gewoon besparen, dus niet alleen de directie.

Koudwatervrees

Waarom veranderen, het werkt zo toch ook? Het werkt, dat is waar. Maar het kan dus beter. Er is nog nooit iets verbetert zonder te veranderen. Vroeger liep men overal naartoe, maar het heeft ons letterlijk verder gebracht toen de auto kwam. Vroeger schreef je een brief, maar tegenwoordig type je een mail. Het heeft onze communicatie enorm verbeterd. Zo zijn er legio voorbeelden waarin we vooruit zijn gegaan door te veranderen, maar dat kan alleen als je zelf begint. Koudwatervrees kan een reden zijn om nog niet over te stappen. Toch zijn de argumenten sterk en is de stap eigenlijk best logisch. Vermoedelijk waren de mensen die als eerste een auto aanschaften, ook overtuigd van het voordeel van een auto. Inmiddels is dit voertuig niet meer weg te denken.
Wij weten dat vergaderen met een digitale vergadertool ook een stap vooruit is. Maar heb je toch last van koudwatervrees, probeer het dan een aantal keren gratis. Dat kan als je een gratis account aanmaakt op onze website. Met een gratis Demo maken we je graag wegwijs door het pakket. Makkelijker kunnen we het niet maken.